İmplant Tedavisi

implant tedavisi

Eksik dişlere sahip olmak hem ağız ve diş sağlığı açısından hem de kozmetik açıdan önemli bir sorun oluşturuyor. Gelişen teknoloji sayesinde diş hekimliğinde geleneksel olarak kullanılmakta olan köprü ve protez tedavilerine alternatif olarak geliştirilen implant tedavisine gösterilen ilgi giderek artıyor. 

İmplant Tedavisi Nedir?

 

İmplant; ağızdaki eksik dişlerin yerine konulabilmesi için çene içerisine yerleştirilen genellikle vida şeklindeki yapay diş köküne implant deniliyor. Titanyumdan yapılan vidaların üzerine diş protezlerinin yerleştirilmesi ile implant tedavisi uygulanıyor. Çene kemiği titanyumu vücudun bir parçası olarak algıladığı için implantlar çoğunlukla titanyumdan yapılıyor. İmplantlar sahip oldukları yüksek doku uyumu sayesinde oldukça yüksek başarı oranına sahip bulunuyorlar.

İmplant tedavisi sırasında komşu dişlerin kesilmesi gerekmediği için diğer tedaviler karşısında avantajlı olarak kabul ediliyor. Kök görevi gören implant diş sayesinde kişi doğal dişlerinde olduğu gibi rahatlıkla yemek yiyebiliyor, gülebiliyor ve konuşabiliyor. Hem çiğneme hissinin normale en yakın olması hem de diğer dişlere müdahale etme gereksinimi olmadan uygulanabilen bir tedavi olması nedeniyle günümüzde implant tedavisi en çok uygulanan tedavi yöntemlerinin başında geliyor.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

 

İmplant tedavisi için genellikle bir hafta yeterli olmakla birlikte kendinden eriyebilen dikişler sayesinde bir günde de tedavi yapılabiliyor. Ancak bu durumda geçici protez yapılamıyor. İlk aşama implant tedavisi olup ikinci aşamada yaklaşık 3 – 6 aylık bir süre içerisinde implantın kemiğe kaynaması bekleniyor. Ardından bir haftalık süre içerisinde implantın üzerine gelecek porselenler yapılıyor. 

Cerrahi bir işlem olan ve lokal anestezi altında gerçekleştirilen implant tedavisinde tek bir implantın yapım süresi yaklaşık 10-15 dakika oluyor. 

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

implant tedavisi nasıl yapılırİmplant tedavisi uygulanacak olan hastaların belirli kriterleri taşıması gerekiyor. Bu nedenle hastanın diş hekimi tarafından çok dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi tedavinin başarısını doğrudan etkiliyor. Vücut sağlığının cerrahi müdahale için uygunluğunun yanı sıra klinik açıdan da detaylı bir hasta değerlendirmesi yapılıyor. Ne tür bir protez yapılacağı, protezin hangi bölgelere uygulanacağı ve kaç adet implant konulacağı tespit ediliyor. Kaç adet implantın hangi bölgelere hangi pozisyonda yerleştirileceğinin belirlenmesinde tüm alt ve üst çeneyi gösteren ve panoramik olarak adlandırılan filmin yanı sıra mevcut kemik yapısını üç boyutlu olarak gösteren volumetrik bilgisayarlı tomografilerden de yararlanılabiliyor. 

İmplant tedavisi sedasyon, genel anestezi ya da lokal anestezi altında uygulanıyor. Hastanın çene kemiklerinin ve kalan dişlerinin ölçüleri alınıyor. Takılacak olan protezlere destek amacıyla yerleştirilen implantlar diğer bir deyişle yapay diş kökleri de sayılabilen ve uzun süre kullanılabilen titanyum vidalar, hastanın çene kemiğine yerleştiriliyor. Her bir implant için bu süre yaklaşık 10-25 dakika oluyor. Yerleştirilen implantların gerçek diş kökünün yerini alabilmesi için çene kemiğiyle kaynaşması ve uyuşması bunun için de öncelikle çene kemiğine tutunması gerekiyor. Bu süre genel olarak 3 ile 6 ay arasında olmakla birlikte kemik yapısına bağlı olarak kişiden kişiye değişebiliyor. Bu süre içerisinde implantlar, üzerine koyulacak protezleri taşıyacak duruma geliyor ve implant tedavisinin son aşamasına hazır oluyorlar. Hasta çok güçlü bir kemik yapısın sahip olduğunda iyileşme süreci çok daha kısa sürebiliyor ve diş yerleşimi daha kısa sürede yapılabiliyor. İmplant tedavisindeki tüm bu aşamaların gerçekleşebilmesi için hastanın güçlü bir kemik yapısına ve sağlıklı diş etlerine sahip olması gerekiyor. Bu koşulları yerine getiremeyen hastalarda ilave kemik cerrahisi uygulamalarına başvurulabiliyor. 

İlave kemik cerrahisi uygulamaları kapsamında; implant tedavisinin yapılabilmesi için yeterli güçte ve boyutta olmayan kemiğin kalınlığı ve yüksekliği lokal anesteziyle kemik tozu takviyesi yapılarak artırılabiliyor. Hastanın kemiğiyle yerleştirilen kemik tozunun yer değiştirebilmesi ve implant desteği için yeterli güce erişebilmesi için yaklaşık 6 ay beklenmesi gerekiyor.

İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

İmplant tedavisi 18 yaşın üzerinde olup çene ve yüz gelişimi tamamlanmış kişilere uygulanabiliyor. Tedavi uygulanmadan önce hastanın çene yapısının implant tedavisi için uygun olup olmadığı röntgen çekilerek tespit ediliyor. Şeker hastalarına implant tedavisi uygulanacak ise tedaviye başlanmadan önce hastalığın kontrol altına alımın olması gerekiyor. Kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarda tedaviden önce ilaçlar doktor kontrolünde kesiliyor. Kemik erimesi olan hastaların uygun tedavi aldıktan sonra implant tedavisine başlaması öneriliyor.

En az bir ya da daha çok eksik dişi olan, implantların sabitlenmesi açısından kemikleri yeterli olan ya da kemik grefti yapabilen, sağlıklı ağız dokusuna sahip olan, kemik iyileşmesini olumsuz yönde etkileyecek hastalıkları olmayan, takma diş takmak istemeyen kişilere implant tedavisi uygulanabiliyor.

Baş ve boyun bölgesinde radyoterapi uygulanmış kişilere ve kemik gelişimi henüz tamamlanmamış kişilere implant tedavisi yapılamıyor. Sigara kullanımı ağız içerisindeki yaraların iyileşmesini baskıladığı için implant başarısını düşürebiliyor. Bu nedenle sigara kullanımı çok fazla olan kişiler implant tedavisi için uygun adaylar olarak kabul edilmiyorlar. 

Bazı kalp hastalıklarında, kan pıhtılaşma sorunlarında, romatizmal hastalıklarda, kontrol altına alınamayan şeker hastalığında, çenedeki kemik yapısının uygun olmayıp yetersiz ya da anatomik açıdan riskli olduğu durumlarda ve hastanın implant sonrası ağız temizliğini tam olarak sağlayamayacağı durumlarda implant tedavisi uygulanmıyor. 

Diş İmplantı Yaptırılmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

 

İmplant tedavisi cerrahi bir işlem olup alanında uzman ve yeterli donanıma sahip çene cerrahları tarafından uygulanması son derece önemli bir konu olarak kabul ediliyor. Aksi takdirde tedavi sonrası yaşanabilecek ve geri dönüşü olmayan problemlerle karşı karşıya kalınabiliyor. Diş implantı yaptırmadan önce hastanın sağlığı ile ilgi tüm detayları, varsa hastalıklarını ve kullandığı ilaçlarla ilgili bilgileri doktoruna eksiksiz bir şekilde belirtmesi gerekiyor. Ayrıca diş implantı yaptırmadan önce ve yaptırdıktan sonra doktorun tüm önerilerine eksiksiz olarak uyulması tedavinin başarısı üzerinde büyük rol oynuyor.

İmplant Tedavisi Fiyatları

 

Doğal dişe en yakın sonuçları veren implant tedavisinin fiyatları diğer diş tedavilerine göre bir miktar daha yüksek olabiliyor. Daha pahalı bir tedavi olmakla birlikte ilerleyen dönemde sağlayacağı rahatlık ve faydalar düşünüldüğünde ödenen rakam küçük bir bedel haline gelebiliyor. Uzun vadeli bir tedavi olan implant tedavisi fiyatları kaç adet implant uygulanacağı, hangi implantın kullanılacağı, kullanılan malzemenin kalitesi gibi etkenlere bağlı olarak kişi özelinde değişiklik gösterebiliyor.

İmplant Tedavisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İmplant Tedavisi Nedir?

Ağızda eksilen dişlerin yerine çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum vidalardan destek alınarak restorasyonlar yapmaktır. Bu tek diş eksikliğinde diğer dişleri kesmeden araya titanyumdan bir kök koyup onun üzerine yeni dişi yerleştirmektir.

İmplant Tedavisi Kaç Yaşında Yapılır?

Genelde kemik gelişimi bitiminden sonra yapmak istenir. Bu da kadınlarda yaklaşık 21 erkeklerde 25 olarak geçebilir.

 

İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılır?

Tek , çoklu veya total diş eksikliklerinde yapılabilir İmplantı yerleştirecek kadar kemiği bulunan bireylerde direkt olarak olamayanlarda kemik eklenerek yapılır. Son 2-3 yıl içerisinde kemik erimesi tedavisi görenlerde herhangi bir cerrahi tedavi yapmak ciddi komplikasyonlar ortaya çıkarabildiğinden implant yapmak uygun değildir. Genel durumun iyi olması gerekir ve yine cerrahi bir işlem olduğu için kan değerlerinin iyi olması gerekir. Şeker hastalığı olanlara da implant yapılabilir ama şekerin kontrol edilebilir durumda olması implant ömrünü uzatır.

 

İmplant Tedavisi Kaç Gün Sürer?

İmplantların yerleştirilmesi ilk randevuda kemik yeterli ise hemen yapılır ve bundan 2-4 ay sonrasında implantın kemiğe kaynamasından sonra üst parçası konup porselen yerleştirilir. Kemik eklenmesi ile ilgili durumlarda bir de eklenen kemiğin kaynaması beklenir böylece süreç 3-4 ay uzar.

 

 

 

Çalışma Saatlerimiz
  • clockHaftaiçi 09:00 – 18:00
    Cumartesi 09:00 – 18:00
    Randevu ile hizmet vermekteyiz

 

İletişim Bilgilerimiz

 

Randevu Alın

     

     

    Çalışma Saatlerimiz

     

    Pazartesi: 09:00 – 18:00

    Salı: 09:00 – 18:00

    Çarşamba: 09:00 – 18:00

    Perşembe: 09:00 – 18:00

    Cuma: 09:00 – 18:00

    Cumartesi: 09:00 – 18:00

    Pazar: Kapalı

    Google Yorumları

    Parkinson Sniper
    Parkinson Sniper
    2023-10-17
    2. kez gidiyorum, her ikisinde de son derece memnun kaldım. Sait Bey çok ilgili ve memnuniyetsizliğiniz olması durumunda da çözüm bulmaya odaklı. Rahatlıkla gidebilirsiniz..
    İrem GÜNGÖR
    İrem GÜNGÖR
    2023-05-20
    Muhteşem bir hizmet gerçekten, profesyonelliğin yanında güleryüzle karşılamaları bilgilendirmeleri…Aşırı memnun ayrılıyorum yanlarından🫶🏼 Herkese tavsiye ediyorum🦋
    Fatma Kaplan
    Fatma Kaplan
    2023-05-03
    Diş beyazlatmada bir hafta on güne dikkat de etmeme rağmen aynı renk dişlere dönüş Ekleme: fiyat olarak piyasa göre bi tık daha uygun bularak 2.defa gelmiş süreyi kısalttığınızı da orda öğrenmiş bulunduk birdaha gelmeyiz 🙂
    Merve Müftüoğlu
    Merve Müftüoğlu
    2023-04-26
    Sait Bey’e ikinci kere geliyorum. Diş temizliği ve beyazlatma konusunda oldukça başarılı. Güler yüzlü ve profesyonel hizmetiniz için teşekkür ediyorum.
    Gülendam Biber
    Gülendam Biber
    2023-04-25
    Sait hoca ve ekibinden çok memnun kaldım teşekkür ediyorum 🥰🙏🏻
    Ersan Semiz
    Ersan Semiz
    2023-04-17
    Böyle bi sonuc beklemiyordum, umduğumdan daha beyaz dişlerle ugrlandim tsk ederim elerinze saglik
    Bediralp Çerme
    Bediralp Çerme
    2023-04-06
    Aldığım diş beyazlatma hizmetinden gerçekten çok memnun kaldım. İlk seanstan sonra bile dişlerimde gözle görülür bir beyazlama gördüm. Diş beyazlatma ve diş taşı temizliği yaptırmayı düşünenlere tavsiye ederim.
    Timur Rihsi
    Timur Rihsi
    2023-04-03
    Diş beyazlatma işlemi çok rahat ve hızlı bir süreçti, sonuçtan çok memnunum. Kesinlikle tavsiye ediyorum 🙂
    Seda Ince
    Seda Ince
    2023-03-25
    Yurtdisindan geliyorum ve her zaman burda dis temizletme beyazlatma yaptırıyorum cok memnunum Doktorum Sait Gezer ve asistan Veyis beye çok teşekkür ederim.