Gülüş Tasarımı
Ağız bakımı denildiğinde akla ilk olarak diş ağrısı, diş kayıpları ve ağız kokusu gibi problemlerle bunların çözümleri gelmekle birlikte günümüzde diş ve diş etlerine bağlı gülüş estetiğine verilen önem de giderek artıyor. Çürük dişlerin, diş dizilimindeki çapraşıklıkların, diş eti hastalıklarının, anormal renklenmelerin ve diş kayıplarının sonucunda meydana gelebilen estetik sorunlar, kişilerin sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Ayrıca öz güven eksikliklerine neden olarak kişilerin toplum içerisinde gülmekten kaçınmaya başlamasına bile yol açabiliyor. Bazı kişiler sağlıklı dişlere sahip olsalar dahi dişlerinin ve diş etlerinin orantısızlığını, şekil ya da biçim bozukluklarının iyileştirmek isteyebiliyor. Teknolojideki ve bilimsel çalışmalardaki ilerlemeler sonucunda pek çok farklı yöntemin kullanıldığı estetik diş hekimliği hayatımızda giderek daha büyük yer kaplıyor. Ve bu sayede daha güzel gülüşler sağlanabiliyor.
Gülüş Tasarımı Nedir?
Estetik açıdan görünümü bozulan dişlerin yapısının düzeltilmesi amacıyla uygulanan prosedürler gülüş tasarımı olarak adlandırılır. Gülüş tasarımı aynı zamanda “Hollywood Smile” olarak da bilinir.
Gülüş tasarımı; hastanın mevcut gülüş fotoğrafları kullanılarak ve bilgisayar yardımıyla olmak kaydıyla diş formu, boyutu, duruşu, diş eti seviyesi ve benzer noktalarda gerekli değişikliklerin yapıldığı kapsamlı bir süreçtir. Bu işlemler hasta özelinde ihtiyaçlara ve elde edilmek istenen sonuca göre belirlenir. Sonuç olarak ideal bir gülüş tasarımı yapılır ve bu tasarım en doğru yöntemlerle hastaya uygulanır.
Gülüş tasarımı temelde pek çok farklı tekniğin bir arada kullanılması yoluyla uygulanan kapsamlı bir süreç olarak istenilen gülüşün ortaya çıkarılmasını amaçlar. Kişi özelinde gerçekleştirilen gülüş tasarımı sonucunda doğal ve estetik bir gülümsemeye kavuşmak mümkün olur.
Ağız ve diş bakımı denilince akla ilk gelenler diş ağrısı, ağız kokusu ya da diş kayıpları gibi sorunlar gelse de diş ve diş etlerinin sağlığı ile görünümüne odaklanan gülüş estetiği giderek çok daha fazla önem kazanmaktadır. Yalnızca çürük dişler değil aynı zamanda çarpık diş dizilimi, dişlerdeki anormal renklenmeler ve lekelenlemeler ile diş kayıplarına bağlı olarak ortaya çıkan görünüm de kişinin estetik açıdan rahatsız olmasına neden olabilir. Bu durumda kişilerin sosyal hayatı da olumsuz yönde etkilenebilir.
Önemli ölçüde öz güven eksikliğine neden olabilen bu durum sonucunda kişiler konuşurken, gülerken ya da fotoğraf çektirirken kendilerini ağızlarını kapatmak zorunda hissedebilirler. Diğer yandan bazı kişilerin dişleri son derece sağlıklıdır. Ancak dişleri ve diş etleri arasında orantısızlık, biçim ya da şekil bozukluğu gibi durumlar istenilen estetik görünümden uzaklaşmaya neden olabilir. Teknolojide ve diş hekimliğinde yaşanan gelişimlerin ve değişimlerin doğal bir sonucu olarak estetik diş hekimliği uygulamaları giderek gelişmekte bu sayede her hasta özelinde farklı ihtiyaçlara uygun tedaviler uygulanarak daha etkili ve güzel görüşlere sahip olunması mümkün olmaktadır.
Gülüş Tasarımı İle Gülümsemenizi Baştan Yaratın
Estetik diş hekimliği bünyesindeki en popüler uygulamalardan biri gülüş tasarımıdır. Farklı etkenlere bağlı olarak estetik görünümden uzaklaşan dişlerin ve diş etlerinin kişinin yüz şekli ve beklentileri doğrultusunda değerlendirilmesi sayesinde doğal ve güzel bir görünüm elde edilmesi mümkün olur. Tüm bu standartların sağlanabilmesi için gülüş tasarımı multidisipliner bir yaklaşım olma özelliğine sahiptir. Her hastanın ihtiyacına ve beklentisine göre elde edilmek istenen görünüm özelinde tedavi planlanır ve uygulanır.
Kişiye özel planlanan gülüş tasarımının başarısı her hastanın yüz ve çene yapısıyla uyum sağlayacak doğal bir görünüm elde edilmesini sağlamasında saklıdır. Gülüş tasarımı kapsamında oynanan tedavilerle dişlerin rengi iyileştirilebilir, daha sağlıklı diş etlerine kavuşulabilir. Gülüş tasarımı güzel, sağlıklı ve etkileyici bir gülümsemeye sahip olmanın en etkili yollarından biridir. Kadınlarda gülüş tasarımı yapılırken dişlerin yüz ovaline uygun bir görünüm sergilemesi için yuvarlak oval hatlı dişler oluşturmaya dikkat edilir. Erkeklerde gülüş tasarımı yapılırken ise daha dikdörtgen ya da kare formlu dişler kullanılmaya özen gösterilebilir.
Gülüş Tasarımında Hangi İşlemler Yapılır?
Dişlerin şeklini, rengini ve yüzey yapısını değiştirmeye yönelik kapsamlı prosedürler bütünü olan gülüş tasarımı özelleştirilebilir bir tedavidir. Her hastanın esttik gereksinimleri ve mevcut görünümü birbirinden farklı olduğu için gülüş tasarımı kapsamında uygulanacak prosedürler kişiye özel olarak belirlenir. Gülüş tasarımı kapsamında uygulanacak işlemler belirlenirken hastanın yaşı, yüz hatları, cinsiyeti, beklentileri ve benzer etkenler değerlendirilir.
Gülüş tasarımı tedavisine başlanmadan önce ilk adım hastanın detaylı bir muayeneden geçirilmesidir. Çürük diş ve/veya diş eti hastalıkları varsa bunlara yönelik tedaviler yapılır. Hastanın ihtiyaçlarına ve beklentilerin uygun prosedürler belirlenir. En sık uygulanan gülüş tasarımı uygulamaları arasında ilk sıralarda diş estetiği uygulamaları, kaplamalar, diş beyazlatma, ortodontik tedavi, zirkonyum kaplama, diş eksiklerinin protez ya da implant uygulamalarıyla tedavisi gelir.
Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?
Gülüş tasarımı tedavisi uygulanacak olan hastaların ihtiyaçlarını ve estetik beklentilerini doğru bir şekilde anlamak başarılı bir gülüş tasarımının temelini oluşturur. İhtiyaçların ve beklentilerin değerlendirilmesiyle planlanan tedavi kapsamında hastanın ağız ve diş ölçüleri alınarak bu ölçülere göre modeller hazırlanmaktadır. Tedavi edilecek problemlere göre hasta özelinde bir planlamala yapılmaktadır. Hastanın ağız içi ve yüzü fotoğraflanarak bilgisayar ortamında özel programlar aracılığıyla ölçümlemeler yapılmakta, hastanın yüz şekliyle nasıl bir uyumluluk sağlanacağı planlanmaktadır. Tedavi tamamlandıktan sonra elde edilecek en yaklaşık görünüm bilgisayar programları ve ağız ölçülerine uygun olarak hazırlanan restorasyonlar üzerinden hastaya sunularak uygunluk alınmaktadır.
Planlamalar tamamlandıktan sonra hastanın ortodontik tedaviye ihtiyacı olmadığı tespit edilirse ilk olarak diş etlerindeki seviye bozuklukları düzenlenmektedir. Diş eksikliğinin bulunduğu durumlarda gerekli görülen cerrahi prosedürler ve implant işlemleri tamamlanmaktadır. Cerrahi prosedürlerden sonra iyileşme sürecinin tamamlanmasının ardından gerekli durumlarda diş beyazlatma yöntemlerine başvurulmaktadır. Dişlerdeki biçimsel ve görsel bozukluklar estetik kompozit dolgularla, bu yöntem yeterli olmadığında is lamine kaplamalar ya da zirkonyum kaplamalarla giderilmektedir. Porselen lamine genellikle dişlere hiç aşındırma yapılmadan ya da minimal düzeyde aşındırma yapılarak gerçekleştirilen diş hekimliği prosedürleridir. Porselen ya da zirkonyum kaplama tedavisi uygulanacak hastalarda provalar sırasında hastanın fikirleri alınmakta ve gerekli görülürse değişiklikler yapılmaktadır. Diş ve diş eti uygulamaları ile ilgili provalar sırasında dudak şekli ve konturu da değerlendirilmektedir. Hedeflenen tasarıma bu doğrultuda son şekli verilmektedir.
Gülüş tasarımı prosedürü kapsamında gerçekleştirilen uygulamaların; rutin diş hekimi kontrollerinin aksatılmaması, ağız ve diş bakımının doğru ve düzenli şekilde yapılması halinde kalıcılığını koruması mümkün olmaktadır. Bununla birlikte gülüş tasarımının kalıcı olabilmesi için en önemli noktanın kişi özelinde doğru planlama yapılmış ve uygulamaların mutlaka bu alanda uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmiş olması gerekliliği göz ardı edilmemelidir.
Gülüş Tasarımı Özelleştirilmesi Gereken Bir Süreçtir
Gülüş tasarımı uygulamalarıyla estetik bir gülüş sağlanması aşamasında temel amaç hastanın ağız yapısına en uygun gülüşü tasarlayarak doğal bir gülümseme elde etmek olmalarıdır.
Gülüş tasarımı yapılacak hastalar ile öncelikle detaylı bir görüşme yapılır. Hastaların beklentileri öğrenilir. Hastanın videoları ve fotoğrafları alınır. Yüz, diş, çene, cinsiyet ve karakter özellikleri değerlendirilerek ideal bir gülüş tasarımı yapılır.
Unutulmaması gereken nokta gülüş tasarımının bütüncül ve multidisipliner bir tedavi olduğudur. Hastanın ağız estetiği maksimum noktaya taşınıp estetik bir gülüş kazandırılmaya çalışılırken diğer yandan hastanın ağız sağlığının korunmasını sağlayacak adımlar atılır.
Diş hekimleri gülüş tasarımı yapılacak hastaların diş yapısı, diş etleri, dudakları ve yüzü arasındaki en doğru uyumu belirleme noktasında dijital yazılımlardan faydalanırlar. Böylece doğal ve estetik bir gülüş tasarımına imza atılabilir.
Dijital gülüş tasarımının en önemli özelliği, hasta odaklı bir diş tasarımı ve tedavisinin yapılabiliyor olmasıdır. Her kişiye yakışan gülüş şekli birbirinden farklı olduğundan gülüş tasarımı kişi özelinde yapılmalıdır.
Diş hekimleri gülüş tasarımı kapsamında hastanın dişlerinin mevcut ölçülerini alır. Hastanın ağız içi, dışı ve yüz fotoğrafları farklı açılardan çekilir. Alınan kayıtlar kullanılarak kişiye özel gülüş tasarımı yapılır
Hastanın ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda uygulanması gereken işlemler kapsamında dişler ve diş etleri için uygulamalar tamamlanır. Hazırlanmış dişlerin ölçüleri alınır. Daha önce hastanın beğenisine sunulan ve uygunluğu alınan gülüş tasarımına uygun dişler üretilir.
Protez gülüş tasarımında implant tedavisi, protez diş uygulamaları, ortodontik tedavi ve diş eti tedavilerinden bir arada yararlanılabilir. Bu sayede diş hekimliği kapsamında bulunan tüm prosedürlerden faydalanılarak kişi özelinde en doğru gülüş tasarımı yapılmış olur. Gülüş tasarımı kapsamında gerçekleştirilecek tedaviler gülüş tasarımının tamamlanma süresini belirleyen en önemli kriterlerden biridir.
Gülüş Tasarımı Uygulamaları Nelerdir?
Gülüş tasarımı kapsamında hasta özelinde; lamine porselen, E-max kaplama, porselen dolgu, diş beyazlatma, pembe estetik, dental implant, zirkonyum kaplama ve ortodontik tedavilerden faydalanılabilir. Uygulanacak tedaviler hastanın ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre belirlenir. Bu nedenle gülüş tasarımı her hasta için en doğal ve etkili sonuçlar alınmasını sağlayan, özelleştirilebilir bir prosedürdür.
Gülüş Tasarımı Kimlere Yapılır?
Gülüş tasarımı en çok diş diziliminde çapraşıklık, diş boylarında anormal düzensizlik ve dişlerinde anormal renklenmeler olan kişiler tarafından tercih edilir. Dişlerinin ya da diş etlerinin görünümünden memnun olmayan, diş eksiklikleri olan, dişleri ve diş etleri arasında orantısızlık bulunan kişiler gülüş tasarımı için uygun adaylar olarak kabul edilirler. Kişi özelinde planlanan ve uygulanan gülüş tasarımı kişinin öz güveninin artması noktasında son derece önemli bir rol üstlenmektedir.
Diğer yandan dişlerinde ve diş etlerinde bu tür sorunlar olmamasına karşın daha etkileyici bir gülüşe sahip olmak isteyen kişiler de gülüş tasarımı uygulamalarından yararlanabilirler.
Gülüş tasarımı kişinin olduğundan çok daha genç ve dinamik bir görünüme kavuşmasını sağlayabilir. Ayrıca ihtiyaç duyulan tedavilerin uygulanmasıyla diş ve çevre dokular daha sağlıklı bir hale getirilebilir. Yapılan uygulamaları sayesinde daha sağlıklı ve daha güzel bir gülüş sahibi olunması mümkündür.
Gülüş tasarımı prosedürüyle ideal öz güvenine kavuşmak kişinin öz güveninin artmasını sağlar. Kişi hem sosyal hayatında hem de iş hayatında yaşadığı kaygılardan kurtularak psikolojik açıdan çok daha sağlıklı olur.
Gülüş tasarımı sonucunda elde edilen görünümün kalıcılığını ne kadar süreyle koruyacağı hastanın yaşam tarzı alışkanlıklarına ve uygulanan tedavinin kapsamına bağlı olarak kişi özelinde farklılaşabilir. Gülüş tasarımı kapsamında hastalara zirkonyum diş kaplama, porselen diş kaplama, diş beyazlatma ve daha pek çok farklı yöntem uygulanabilir.
Kullanım süresinin uzaması için hasta ağız ve diş sağlığına gereken özeni göstermelidir. Ayrıca düzenli diş hekimi kontrolleri kesinlikle aksatılmamalıdır. Bu noktalara dikkat edilmesi halinde gülüş tasarımının kalıcılığını uzatmak mümkün olabilmektedir.
Gülüş tasarımı kişiye özel bir prosedür olduğu gibi gülüş tasarımı fiyatları da hasta özelinde gerçekleştirilen tedavinin kapsamına göre farklılık gösterecektir. Bu nedenle gülüş tasarımı için sabit bir fiyat bilgisi paylaşılması söz konusu değildir. Hasta muayene edilip yapılacak işlemler belirlendikten sonra gülüş tasarımı fiyatları hakkında bilgi verilmesi daha doğru olacaktır.
Gülüş Tasarımı Hangi İşlemleri İçerir?
Dişlerinin şeklinin, yüzey yapısının ve renginin değiştirilmesi için uygulanan gülüş tasarımı bir tedavi süreci olduğundan kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Her hastanın estetik gereksinimleri farklı olabildiği için yapılacak olan işlemler kişiye özel olarak belirleniyor. Bu işlemler belirlenirken hastanın, cinsiyeti, yaşı, yüz hatları, beklentileri ve buna benzer faktörler dikkate alınıyor. Gülüş tasarımı öncesinde var olan çürük dişlerin ve diş eti hastalıklarının tedavisi gerçekleştirildikten sonra diş temizleme işlemleri uygulanıyor. Yapılacak işlemleri hastanın ihtiyacına göre belirlenmekte olup diş estetiği girişimlerini, diş eksiklerinin implant ve protez uygulamaları ile tedavisini, kaplamaları, diş beyazlatma yöntemlerini, porselen lamineleri, zirkonyum kaplamaları ve ortodonti tedavileri içeriyor.
Gülüş Tasarımı Kalıcı mı?
Diş hekimi kontrollerinin düzenli olarak yapılması ve yeterli düzeyde ağız – diş bakımı uygulanmasıyla gülüş tasarımı ile elde edilen mükemmel gülüş kalıcı hale getirilebiliyor. Bununla birlikte gülüş tasarımının kalıcı olması için doğru planlama yapılmış olması gerekiyor.
Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?
Gülüş tasarımı yapılacak olan hastaların estetik beklentilerinin ve ihtiyaçlarının doğru bir şekilde anlaşılması ve belirlenmesi en önemli adım olarak kabul ediliyor. Hastanın ağzından alınan ölçüler aracılığıyla modeller hazırlanıyor, problemler belirleniyor ve gerekli planlamalar yapılıyor. Hastanın ağız içi ve yüz fotoğrafları üzerinde bilgisayar ortamında kullanılan özel programlarla ölçümlemeler yapılarak yüz şekline uyum hesaplanıyor. Tedavinin ardından oluşacak en yaklaşık görüntüler programlarla ve hastanın ağzına aslına uygun şekilde hazırlanan geçici restorasyonlarla hastaya sunularak fikirleri alınıyor.
Planlamaların tamamlanmasının ardından ortodonti tedaviye ihtiyaç yoksa öncelikle diş etlerindeki seviye bozuklukları düzenleniyor. Diş eksiklikleri varsa implant işlemleri ve gerekli görülen diğer cerrahi uygulamalar gerçekleştiriliyor. Cerrahi uygulamalar iyileştikten sonra ihtiyaç duyuluyorsa beyazlatma işlemi uygulanıyor. Dişlerde var olan biçimsel ve görsel bozukluklar estetik kompozit dolgularla eğer bu yöntem yeterli gelmezse porselen lamine ve kaplamalarla ya da zirkonyum kaplamalarla gideriliyor. Porselen lamine uygulamaları çoğunlukla dişlerde hiç aşındırma yapılmadan ya da minimal düzeyde aşındırmalar yapılarak gerçekleştiriliyor. Porselen ya da zirkonyum uygulama gerekli görüldüğü takdirde yapılan provalar esnasında hastanın fikirleri yeniden alınarak bazı değişikliklere gidilmesi söz konusu olabiliyor. Yapılan diş eti ve diş uygulamaları esnasında da provalarda da dudak şekli ve konturu göz önünde bulunduruluyor ve hedeflenen tasarıma son şekli bu doğrultuda veriliyor.
Gülüş tasarımı sırasında medikal estetik uygulamalardan da yararlanıldığı durumlar olabiliyor. Kimi zaman dudak ve yüz bölgelerine dermal dolgu vb uygulamaların yapılmasıyla gülüş daha ön plana çıkarılabiliyor.
Gülüş Tasarımı Kaç Gün Sürer?
Gülüş tasarımı ile ilgili net bir süre verilmesi doğru olmayıp uygulanacak olan tedavi kişiden kişiye değişiyor. Gülüş tasarımı kapsamında kişilerde en güzel gülüşün elde edilmesi için uygulanacak olan tedaviler planlanıyor. İşlemlerin bu planlama doğrultusunda ve en kısa sürede gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Gülüş estetiğinin işlem süresi yapılacak olan işlemlere göre değiştiğinden sürenin hasta özelinde muayenenin ardından paylaşılması daha doğru olabiliyor.
Gülüş Tasarımı Fiyatları
Gülüş tasarımı fiyatları yapılacak olan işlemlere bağlı olarak kişi özelinde değişiklik gösteriyor. Bu nedenle sabit bir fiyattan söz edilmesi mümkün olmuyor. Yapılan muayene sonucunda hastanın ihtiyaçlarının belirlenmesinin ardından gülüş tasarımı fiyatları hakkında bilgi verilebiliyor.
Gülüş Tasarımı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Gülüş Tasarımı Nedir?
Ağızdaki dişlerin kişiye yakışacak en uygun biçimde doğal olmayan materyallerle inşasıdır.
Gülüş Tasarımı Hangi İşlemleri İçerir?
Hastaya ait fotoğrafların ağız içi ve dışı olarak alınması. Hastanın ağızının kopyalanması dijital ya da ölçü materyali ile kayıt alarak. Daha sonra dudak ve çeneler arasındaki oranlara bakarak diş boy ve şekillerinin belirlenmesi gerçekleştirilir.
Gülüş Tasarımı Kaç Gün Sürer?
Modellerin ve analizlerin yapılması 3 iş gününü alabilir.
Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?
Fotoğraflar aracılığıyla yapılan analizlerle gerçekleştirilir.
Çalışma Saatlerimiz
- Haftaiçi 09:00 – 18:00
Cumartesi 09:00 – 18:00
Randevu ile hizmet vermekteyiz
Randevu Alın
Çalışma Saatlerimiz
Pazartesi: 09:00 – 18:00
Salı: 09:00 – 18:00
Çarşamba: 09:00 – 18:00
Perşembe: 09:00 – 18:00
Cuma: 09:00 – 18:00
Cumartesi: 09:00 – 18:00
Pazar: Kapalı
Google Yorumları