Pembe Diş Estetiği
Gülümseme ya da konuşma esnasında yüzde en çok öne çıkan yer dişler oluyor. Dişlerin bakımsız olması, kötü renkli ve sorunlu gözükmesi kişilerde öz güven eksikliklerine neden olabiliyor. Ancak dişlerde hem konuşma hem gülüş esnasında estetik bir görünüme sahip olabilmek için bazı durumlarda yalnızca dişlerin düzeltilmesi yeterli olmayabiliyor. Göze hoş görünen bir gülümsemeye sahip olunmasında diş etlerinin estetiği de dişler kadar önemli bir rol oynuyor. Estetik görünüme ulaşılabilmesi için kimi hastalarda diş etlerindeki düzensizliklerin giderilmesine ihtiyaç duyulabiliyor. Bu düzensizlikler; diş etlerinin seviyeleri, zenit noktaları, papilleri, kalınlığı ve rengi gibi farklı noktaları kapsıyor.
Diş estetiğinde olduğu gibi diş eti estetiğinde de en iyi sonuçların elde edilebilmesi için sağlanması gereken bazı kriterler bulunuyor. Başarılı bir diş eti estetiği için doğal görünümlü diş etlerinin oluşturulması en önemli nokta olarak değerlendiriliyor. Diş eti estetiğinde uygulanacak olan düzenleme teknikleri hasta özelinde ihtiyaçlara göre belirleniyor.
Pembe diş estetiği tedavisi her ne kadar estetik amaçlı bir tedavi olsa da aynı zamanda diş ve ağız sağlığının korunmasını da hedefliyor. Diş eti estetiği uygulamaları ile diş eti iltihaplarının tedavi edilmesi, diş kaybının önlenmesi, diş eti dokularının iyileştirilmesi ve dişlerin boylarının düzeltilmesi avantajları elde edilebiliyor.
Pembe Diş Estetiği Nedir?
Estetik bir gülüşe sahip olmak yalnızca beyaz ve düzgün dişlere sahip olarak sağlanamıyor. Aynı zamanda bu dişler ile uyumlu diş etlerinin varlığı da gerekiyor. Bu amaca yönelik olarak yapılan estetik uygulamalara pembe diş estetiği deniliyor. Diş estetiğini tanımlamaya yarayan öğelerin arasında; diş etlerinin rengi, diş etinin dişle olan seviyesi ve diş etlerinin sağlıklı olması gibi faktörler yer alıyor. Diş etlerinin sağlıklı olarak tanımlanabilmesi için diş etinin açık pembe renkli olması, diş etinin portakal kabuğu gibi pütürlü ve parlak bir görünüme sahip olması ayrıca diş etinin dişe ve kemiğe sıkı bir şekilde yapışık olması gerekiyor. Estetik diş hekimliği kapsamındaki tedaviler ile kusursuz ve estetik bir gülümsemenin sağlanması hedefleniyor. Pembe diş estetiği gelişim çağını tamamlamış olup dişlerini ve gülümsemesini beğenmeyen kişilere uygulanabiliyor.
Pembe Estetik İle Kusursuz Bir Gülüş Nasıl Sağlanır?
Gülüş tasarımında ahenkli bir görünüme kavuşulabilmesi için dişlerin, diş etlerinin, dudakların ve çenenin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Bu öğelerden her birinin mevcut hali değerlendirilerek hepsinin toplamıyla estetik bir sonuç elde edilmesi hedefleniyor. Pembe estetik bu nedenle gülüş tasarımı sürecinde en az diş estetiği kadar önemli bir yere sahip bulunuyor. Sağlıksız bir görünüme sahip olan diş etleri, dişlerin de estetikten uzak bir görünüm sergilemesine neden olabiliyor.
Dişlerin belli formları bulunuyor ve dişlerin diş etleri ile birleştiği noktalarda diş etine bağlı birtakım şekillenmeler oluyor. Bu şekiller dişlerin dip çizgilerini oluşturuyor. Söz konusu çizgilerdeki bir asimetri, dizilim bozukluğu, aşınmış ya da çökmüş görüntü estetik açıdan kötü görünümlere neden olabiliyor. Pembe estetik tedavisinde hastaların diş etlerine ve dudaklarına yönelik müdahalelerde bulunuluyor. Yapılan estetik müdahalelerin dişlerle herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Diş etlerine uygulanan pembe estetik sayesinde bu sorunlar ortadan kaldırılarak hastaların diş eti görünümünde ciddi değişiklikler meydana getirilebiliyor.
Pembe Diş Estetiği Nasıl Yapılır?
Pembe diş estetiği, gülümseme sırasında ön tarafta ortada bulunmakta olan iki dişin tepe noktalarında bulunan diş etlerinden geçen hayali çizginin hafifçe dudağa dokunması ile sağlanıyor. Dişlerin diş etleri ile belirli bir formda olması için yapılıyor. Bazı durumlarda yalnızca diş etlerinde değil dişlerin dizilişinde de sorunlar olabiliyor. Bu durumda öncelikle diş etleri düzeltiliyor. Ardından dişlerin dizilişi tamamlanıyor. Diş eti estetiği ya da Gingivoplasti de denilen pembe diş estetiği, yapılan detaylı muayenenin ardından hastanın diş eti yapısına göre planlanıyor.
Pembe estetik de denilen diş estetiğinde tek bir yöntem uygulanmamakta olup farklı problemler için farklı tekniklerin kullanıldığı tedavi süreçleri bulunuyor.
Rejeneratif: Bu diş estetiği yöntemi ile dişlerdeki tahrip olmuş dokuların uzaklaştırılması sonrasında kemik grefti kullanılarak yeni destek yapılar oluşturulabiliyor.
Gingivektomi: Diş eti estetiği yöntemlerinden olan gingivektomi kapsamında diş eti büyümesinde ve derin ceplerin oluştuğu bölgelerde fazlalık olan diş etleri çıkarılıyor. Diş eti konturları düzeltilerek diş etine estetik bir görünüm kazandırılıyor.
Gingivoplasti: Pembe estetik olarak bilinen yöntem fazla görünen diş eti ya da asimetrik diş eti seviyelerini düzeltmek için kullanılıyor.
Kron boyu uzatma: Dişlerde meydana gelen doku kaybının giderilmesi için fazla olan diş eti dokusunun çıkarılması anlamına geliyor.
Pembe diş estetiği minör cerrahi uygulamalarından biri olarak sınıflandırıldığından lokal anestezi altında gerçekleştiriliyor. Bu nedenle hastanın tedavi sırasında herhangi bir ağrı ya da acı hissetmesi söz konusu olmuyor.
Pembe Estetik İyileşme Süreci Nasıldır?
Pembe estetik tedavisinin iyileşme süresi genel olarak 1 ile 7 gün arasında gerçekleşiyor. Bununla birlikte iyileşme süresi hasta özelinde uygulanan tedaviye göre değişiklik gösterebiliyor.
Pembe Diş Estetiği Kimler İçin Uygundur?
Pembe diş estetiği; diş eti seviyeleri birbirinden farklı olan, diş eti iltihabı olan, diş etleri asimetrik olan, diş eti fazla ya da az olan kişilere uygulanabiliyor.
Pembe Diş Eti Estetiği Fiyatları
Pembe diş estetiği fiyatları kişi özelinde uygulanan tedavilere göre farklılık gösterdiğinden standart bir fiyattan bahsedilmesi söz konusu olmuyor. Pembe diş estetiği fiyatları; hastanın diş etlerindeki problemlerin boyutuna, nedenlerine, bulunduğu bölgeye ve yapılacak olan işlemlerin yoğunluğuna göre belirleniyor. Bu nedenle pembe diş estetiği fiyatı yapılacak olan detaylı muayeneye ve hastanın beklentisine göre kesin bir şekilde ortaya çıkıyor.
Pembe Estetik Bütünsel Bir Yaklaşımdır
Dişlerde estetik görünümü birçok faktör etkiler. Dişlerin mükemmel hizalanması ve pürüzsüz görünmesi diş estetiği açısından her zaman yeterli olmaz. Bu nedenle diş estetiği konusunda bütüncül bir yaklaşım sergilenmeli ve tedavi süreci hasta özelinde belirlenmelidir. Pembe estetik planlaması yapılırken değerlendirilmesi gereken noktalar şu şekildedir:
- Dişlerin diş eti ve çevre yumuşak dokuyla uyumu,
- Hastanın gülümseme gibi çeşitli yüz ifadelerinde görünen diş eti seviyesi,
- Diş etlerinde leke ve renklenmeler gibi istenmeyen ve estetiği bozan pigmentasyonlar,
- Ön dişlerde diş eti çekilmeleri,
- Diş eti seviyelerinin eşit ve dengeli olup olmaması,
- Dudak kalınlığı,
- Mimik hareketlerinde asimetrik çekmelerin görüldüğü durumlar.
Gülümseme esnasında diş etlerinin normalden fazla göründüğü ve Gummy Smile adı verilen durum, hastaların en çok şikayet ettiği ve gülüş estetiğini olumsuz etkileyen faktörler arasındadır. Bu durumda hastanın aşırı geniş diş etlerine kıyasla küçük görünen dişleri vardır. Bu, dişlerin gıcırdatma ya da çürüme nedeniyle kademeli olarak aşınması ya da uzun üst çene kemiği veya kısa üst dudak gibi doğal faktörlerin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Bu tür şikayetlerle gelen hastalarda ilk olarak diş etinin fazlalığı belirlenir. Bu fazlalık koter cihazı ya da lazer yardımıya ağrısız ve kanamasız olarak alınır ve diş eti düzleştirilir. Diğer bir deyişle, düzenli bir diş eti çizgisi oluşturmak ve dişlerin görünen yüzeyini daha doğal bir uzunluğa kavuşturmak içi fazla diş dokusu ile gereksiz kemikler azaltılır. Bu cihazların ayrıca iyileşme sürecini hızlandırmayı sağlayan bazı olumlu etkileri de vardır.
Diş etlerinde gözlemlenen problemler arasında yaşlanma, bazı istenmeyen alışkanlıklar ya da iltihaplanma nedeniyle oluşan diş eti çekilmeleri de sayılabilir.
Pembe Estetik Kapsamında Farklı Yöntemler Uygulanabilir
Göz alıcı bir gülümsemeye sahip olmak için dişlerle diş etlerinin, çenenin ve dudakların uyum içerisinde görünmesi temel koşuldur. Dişleriniz tamamen sağlıklı, düz ve beyaz olabilir, ancak dişlerinizin etrafındaki eşit olmayan diş eti çizgisi, garip şekilli veya asimetrik görünmesine neden olarak gülümsemenizin güzelliğini bozabilir. Bu durumda dişlerinizin etrafındaki diş eti çizgisi nazikçe yeniden şekillendirilerek, gülümsemenizde tamamen eşit ve simetrik görünmeleri sağlanabilir ve bu durum bunu düzeltebilir.
Diş estetiğinin sağlanmasında önemli bir yere sahip olan ve pembe estetik olarak da adlandırılan diş eti estetiğinde tek bir yöntem uygulanmaz. Farklı problemlerin giderilmesi için farklı teknikler kullanılabilir ve farklı tedavi yöntemleri uygulanabilir.
Rejeneratif: Çeşitli diş eti hastalıkları nedeniyle zarar görmüş olan destek dokularının yeniden yapılandırılmasının sağlanması amacıyla uygulanan bir tedavidir.
Gingivektomi: Diş eti büyümesinin ve aşırı derin cep alanlarının kaldırılması için uygulanan prosedür kapsamında, hastaya daha estetik bir görünüm kazandırılması amacıyla diş etleri düzleştirilir.
Gingivoplasti: Fazla diş etlerinin ya da asimetrik seviyelerin düzeltilmesi amacıyla uygulanan prosedürle birlikte lamina, zirkonyum ve benzeri tamamlayıcı protetik tedaviler sayesinde daha estetik bir görünüme kavuşulması amaçlanır.
Kron boyu uzatma: Zaman içerisinde çeşitli nedenlere bağlı olarak dişlerde oluşan doku kaybının tolere edilmesi için fazla diş eti dokusu çıkarılır. Kemik yeniden şekillendirilerek dişlerin daha uzu bir görünüme sahip olması sağlanır.
Pembe Estetiğin Avantajları Nelerdir?
Pembe diş estetiği yalnızca estetik amaçlı uygulanmaz. Aynı zamanda ideal ağız ve diş yapısının oluşması, diş eti hastalıkları ile diş kayıplarına neden olan rahatsızlıkların giderilmesi gibi faydalar da sağlar.
Pembe diş estetiği kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar ile hastalarda diş kayıpları önlenir. Diş uzunluklarının diğer dişlerle orantılı bir hale getirilmesi sağlanır. Diş iltihabı tedavi edilerek tekrarlaması engellenir. Estetik kaygıların giderilmesiyle birlikte gülüş sorunları giderilir. Ayrıca dişleri destekleyen dokuların daha sağlıklı bir hale gelmesi sağlanır.
Pembe Diş Estetiği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Pembe Diş Estetiği Nedir?
Gülüş hattını belirleyip ona göre hazırlanan kılavuzlarla dişetleri şekillendirilir ve mükemmel görünüşe ulaşılabilir tabii ki iskeletsel bir deformite yoksa.
Pembe Estetik İle Kusursuz Bir Gülüş Nasıl Sağlanır?
Gülüş hattını belirleyip ona göre hazırlanan kılavuzlarla dişetleri şekillendirilir ve mükemmel görünüşe ulaşılabilir tabii ki iskeletsel bir deformite yoksa.
Pembe Estetik İyileşme Süreci Nasıldır?
İyileşme süreci genellikle herhangi bir metabolik sorun yoksa en geç 2 haftadır. Koter ya da lazer ile yapılan uygulamalar daha çabuk iyileşirler.
Pembe Estetik Tedavisi Acılı Mı?
Lokal anestezi ile yapılan işlem sırasında herhangi bir ağrı hissedilmez.
Çalışma Saatlerimiz
- Haftaiçi 09:00 – 18:00
Cumartesi 09:00 – 18:00
Randevu ile hizmet vermekteyiz
Randevu Alın
Çalışma Saatlerimiz
Pazartesi: 09:00 – 18:00
Salı: 09:00 – 18:00
Çarşamba: 09:00 – 18:00
Perşembe: 09:00 – 18:00
Cuma: 09:00 – 18:00
Cumartesi: 09:00 – 18:00
Pazar: Kapalı
Google Yorumları